Swietelsky AG
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Raportul de sustenabilitate

În cadrul acestui prim raport de sustenabilitate la nivelul grupului, Swietelsky AG își depășește obligațiile de raportare publicând informații despre activitățile și serviciile companiei cu privire la managementul sustenabilității. Am ales să facem acest lucru pentru a ne îndeplini sarcina de răspundere față de acționarii noștri, inclusiv cu privire la informațiile nefinanciare.

 

Descărcare Raportul de sustenabilitate

/ Preambulul consiliului director

Vorstand Web 1

Stimată doamnă, stimate domn,

Sustenabilitate este, fără niciun dubiu, una din chestiunile majore cu care ne confruntăm în prezent. SWIETELSKY se mândrește cu faptul că a recunoscut importanța acestui subiect complex cu mult timp înainte. Sustenabilitatea face parte din natura companiei noastre de mai bine de 80 de ani. Abordăm în mod holistic acest subiect și îl considerăm o simplă cerință pentru a atinge prosperitatea pe termen lung, pe care ne-am concentrat dintotdeauna. 

Valorile importante ale sustenabilității includ sănătatea, siguranța și satisfacția angajaților dar și gândirea lor antreprenorială. Acestea includ și conformitatea consistentă cu toate legile și reglementările și onestitatea la plata taxelor și plăților. Nu în ultimul rând, pentru noi sustenabilitatea înseamnă să ne dedicăm unei infrastructuri moderne, care protejează resursele. Este evident că promovăm o politică de afaceri ecologică în orice domeniu. Nu considerăm problemele de mediu ca fiind factori de cost ci ca o oportunitate de a dezvolta modele comerciale inovatoare.

În acest sens am putut atinge multe obiective în ultimii câțiva ani; totuși, trebuie să avem în vedere că mai sunt multe de făcut. Scopul acestui raport este de a arunca lumină asupra eforturilor noastre orientate spre sustenabilitate și astfel publicăm pentru prima dată acest raport, depășindu-ne obligațiile de raportare și conformându-ne cu standardele GRI. Mai mult ne dedicăm Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă (SDG) adoptate de Națiunile Unite ca parte integrantă a agendei 2030.

Vom publica la intervale regulate rapoarte de sustenabilitate, deoarece provocările-cheie din industria noastră - managementul modern al personalului în condițiile unei crize de angajați specializați, construcția cu protecția resurselor în contextul schimbărilor climatice și digitalizarea proceselor de construcție - vor continua să ne preocupe în viitorul apropiat. Ne dorim foarte mult să transformăm toate aceste provocări în avantaje competitive în spiritul inovației. Invităm toți subantreprenorii și partenerii de afaceri din lanțul nostru de valori să ni se alăture pe acest drum.

în noiembrie 2019