Swietelsky AG
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Raportul anual

Comunicarea deschisă și transparența față de investitorii noștri și piețele noastre sunt foarte importante pentru noi. Mai jos puteți găsi declarația financiară consolidată în limbile germană și engleză precum și raportul anual (declarații financiare consolidate și financiare, "Jahresbericht") în limba germană. Mai jos am publicat și declarația managementului cu privire la ultimul raport anual consolidat.

 

/ Preambulul consiliului director

Swietelsky Vorstand Gruppe 2021 4 (Large)

Stimate doamne și stimați domni!

În martie 2020, criza cauzată de Coronavirus a cauzat multe amânări în lanțurile de producție și aprovizionare din țară și din străinătate. În acest timp am încercat să ne refacem activitatea de construcție rapid și complet și în cele mai sigure condiții posibile. Acest lucru s-a realizat în câteva săptămâni iar grupul și-a continuat dezvoltarea organică pe tot restul anului financiar.

În anul financiar 2020/21, SWIETELSKY a depășit din nou cifrele din anii precedenți, care au consemnat deja un succes constant. Câștiguri notabile au fost realizate pe toate piețele cheie. Producția în domeniul de construcții a crescut cu 2,5% față de anul precedent. Comenzile de aproximativ 3,3 miliarde EUR sunt cu 5% peste nivelul foarte ridicat din anul precedent, în ciuda finalizării proiectelor mari pe termen lung, așa cum era planificat.

Accentul nostru principal rămâne pe profitabilitate și aici s-a realizat o creștere deosebit de încurajatoare. Profitul înainte de impozitare (EBT) ar putea fi majorat cu aproape 37%. De asemenea, acordăm o mare importanță utilizării economice a resurselor noastre financiare și unei structuri de capital solide. În ciuda dorinței ridicate de a investi în modernizarea sistemelor tehnice și a mașinilor, raportul capitalurilor proprii a crescut la aproape 35%.

Dezvoltarea comercială este greu de evaluat, mai ales pe fondul noilor provocări, cum ar fi lipsa materialelor de construcții și fluctuațiile de preț. Cu toate acestea, suntem încrezători că vom continua să obținem rezultate solide care se încadrează în media ultimilor ani. La sfârșitul perioadei de raportare, colegul nostru Dipl.-Ing. Walter Pertl s-a retras. Postul său în Consiliul executiv a fost ocupat de Harald Gindl la 1 aprilie 2021.

în iulie 2021.