Swietelsky AG
  • SWIE Seite Transparenz CG Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Raportul anual

Comunicarea deschisă și transparența față de investitorii noștri și piețele noastre sunt foarte importante pentru noi. Mai jos puteți găsi declarația financiară consolidată în limbile germană și engleză precum și raportul anual (declarații financiare consolidate și financiare, "Jahresbericht") în limba germană. Mai jos am publicat și declarația managementului cu privire la ultimul raport anual consolidat.

 

Descărcare Raportul anual

/ Preambulul consiliului director

Vorstandsfoto 2021 22

Doamnelor și domnilor!

Suntem încântați să anunțăm că succesul nostru precedent a continuat și în ultimul an fiscal. Cu o creștere a construcțiilor de zece procente, marja EBITDA a crescut din nou ușor, în timp ce EBT a fost comparabil cu ultimii doi ani (147,2 mil EURO).

Rata capitalurilor proprii poate să crească în continuare la 35,4 procente în pofida aceleiași tendințe de investiții. Per general performanța noastră în 2021-2022 a fost puternică, veniturile de bază având o contribuție semnificativă asupra rezultatului final. Întăriți de comenzi mari în flux continuu aflate în derulare, suntem pregătiți pentru anii următori.

Perspectiva economică globală rămâne în continuare extrem de incertă. Acum este mai evidentă ca niciodată importanța necesității realizării unei structuri optime de capital având în vedere că domeniul construcțiilor este afectat de lipsa materiilor prime necesare și de creșterea prețurilor materialelor de construcții. În lumina recentelor dezvoltări, SWIETELSKY beneficiază de propria strategie de diversificare în piețe și sectoare, oferind o gamă lărgită de produse și servicii, și gestionând proactiv proiecte și riscuri contractuale dorind să continue prioritizarea profitului mai presus de venituri. Din moment ce ne confruntăm cu condiții de piață dificile, țelul nostru este continuarea raportării de venituri solide în medie asemenea celor din ultimii ani.

Totodată lucrăm din greu să facem față deficitului de competențe din industria noastră în timp ce continuăm să valorificăm puterea inovatoare a SWIETELSKY pentru a ne aduce contribuția în lupta contra schimbărilor climatice – fiind un factor cheie pentru obținerea unui avantaj în fața concurenței. Obiectivele noastre de acțiune pot fi observate în raportul nostru de sustenabilitate, a doua ediție publicată în decembrie 2021.

iulie 2022